Sunday, December 09, 2007

Call of Duty 4: Modern Warfare - Evaluation time

Επιτέλους έφτασε και για μένα η στιγμή για να τεστάρω αυτό το θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας. Αν και το πήρα πρώτος, κατάφερα μόλις σήμερα να το εγκαταστήσω και να παίξω μερικές πίστες ( δέχομαι θερμές ευχαριστίες από αυτούς που το έγραψα, και μιλάμε για άνω των 20 ατόμων, που τώρα το παίζουν και σνόμπ γιατί το έχουν τερματίσει κιόλας και γω ακόμα το αρχίζω).
Επί της ουσίας.

Το καλύτερο ή για να τονίσω την ανωτερότητα του σε σχέση με τον ανταγωνισμό, το καλυτερότερο (ακα the best of the best of the best of the best) game ever written!!!! Σενάριο όχι και τόσο πρωτότυπο (σαν να βλέπουμε ειδήσεις αμερικάνικες) αλλά η πλοκή και η εξέλιξη του σεναρίου σε αφήνουν άφωνο. Πρώτη φορά πιστεύω να γίνεται σε παιχνίδι αυτό, να τερματίζεται ένα κομμάτι του παιχνιδιού με τον φρικτό θάνατο σου, και προτού ακόμα αφήσεις την τελευταία σου πνοή να έχεις χαρακτηριστεί ήδη Killed in Action από τους ανωτέρους σου!!!

Γραφικά: Μου λείπουν τα λόγια. Από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ. Δεν κοκορεύομαι ότι έχω την 8800GTX, αλλά με τέρμα ανάλυση και με όλα τα details στο full, απλά μιλάμε για μια οπτική πανδαισία που στα όρια του μυαλού αντιστοιχίζετε με φαντασίωση. Την διαφορά επίσης κάνει και το Night Vision mode το οποίο χρειάζεται σε μερικές πίστες.

Ο ήχος: Απλά πανικός. Τατατατατατα και πάρτα στη μάπα, κατα ριπάς ή μη.

Gameplay: Τα γνωστά κουμπιά τον FPS με την προσθήκη μερικών ακόμα. Αρκετή splattεριά, αρκεί να έχετε αλλάξει στο setup την ρύθμιση για την εμφάνιση πτωμάτων, εγώ την έχω στο insane και πραγματικά είναι στα όρια. Αυτό που δεν μου άρεσε στο παιχνίδι είναι πως αν για κάποιο λόγο χαθείς, το platoon σου κάθεται χωρίς να σου δίνει ένα στοιχείο πως να προχωρήσεις, είναι sitting ducks κανονικά (προφανώς έτσι τους εκπαιδεύουν στην αμερική!!).

Σύνοψις:
"Κόλλημα".

Φιλική συμβουλή:
Αν δεν το έχετε παίξει, ήρθε ο καιρός σας, πάρτε το. Αν από την άλλη έχετε αυτό και κάποιο/α άλλα shooter παράλληλα, καλύτερα να τερματίσετε πρώτα ότι άλλο έχετε και μετά να το αρχίσετε, γιατί τα υπόλοιπα θα σας φανούν γελοία αν συμβεί το αντίθετο.

Special Thanks:
Eπίσης να ευχαριστήσω εκ των προτέρων τον φίλο Χρήστο "Battleground" ο οποίος γενναιόδωρα προσφέρθηκε να μας βρεί / παρέχει λύση για το multiplayer κομμάτι του game. \m/


3 comments:

snikolas said...

Το τερμάτισα πριν από 15 μέρες. Φανταστικό. Απλά τελειώνει γρήγορα. Το καλό είναι πως έχει on line game και παίζεις στο χαβαλέ με τους φίλους σου η με άγνωστους. Σήμερα με ξεπάστρεψε ένας 14χρονος καμιά δεκαριά φορές. :)

rockordie said...

Όταν σου έλεγα ότι είναι ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ μου έλεγες μαλακίες για το ανύπαρκτο (σε σχέση με το COD4) Crysis.
Insane και "blood on"

uncle said...

@ RoD: Αμα ποτέ αξιωθείς και τα παίξεις με DX10, τότε να τα ξαναπούμε για τις διαφορές.

Οσο για το insane & blood, είναι must