Thursday, July 26, 2007

Asshole of the Week Award

Τελικά τα νεύρα μου έφτασαν στα όρια τους. Και αν το θεωρούσα ανήθικο να μοιράζω τίτλους χωρίς αυτοί που τους παίρνουν να είναι παρόντες, δεν προχώρησα ποτέ στην δημιουργία της ενότητας "Asshole of the.... Award". Αλλά τώρα τέλος. Όσοι αξίζετε θα έχετε.
Κάνω την αρχή με τους υπεύθυνους της Αστικής Συγκοινωνίας της Πόλης, τους υπεύθυνους του μέσου μετακίνησης μου, λόγω της φυσικής απόστασης της εργασίας μου από το σπίτι μου, και που τρώω στη μάπα τα τελευταία 5 χρόνια. Τις τελευταίες εβδομάδες, με την ραγδαία άνοδο της θερμοκρασίας, φάνηκε το αληθινό πρόσωπο τον διοικούντων του οργανισμού, και η αντίληψη του σταρχιδισμού που τους διακατέχει. Το 84% των λεωφορείων δεν έχουν κλιματισμό, και απλός κυκλοφορούν στην πόλη για να αυξήσουν κιάλο την θερμοκρασία που είναι ήδη αποπνικτική. Απλά έχουν ένα καρτελάκι από μπροστά που λέει, "Το λεωφορείο δεν έχει κλιματισμό". Πράγμα που με εξοργίζει ακόμα περισσότερο, γιατί γίνεται της πουτάνας σε κάθε στάση, γιατί ο μέσος Θεσσαλονικιός δεν θέλει να γίνεται λούτσα σε 3 δευτερόλεπτα καθώς θα μπει στον κινητό φούρνο περιμένοντας έστω και μια ώρα για να περάσει ένα λεωφορείο με κλιματισμό, στο οποίο όλοι θα κάνουν ντού και πάλι θα είναι σα πουτάνα μέσα αφού όλοι θα είναι σαν παστοί και θα μυρίζουν την μασχάλη του άλλου. Ντροπή και Αίσχος.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στους γαμώσπιτους αλήτες ωχαδερφιστές διοικούντες του ΟΑΣΘ, που εδώ και 5 χρόνια έχουν βαλθεί να καταστρέψουν αυτόν τον οργανισμό.


Tuesday, July 10, 2007

Dream Jobs

Πέρα από την συναρμολόγηση και το moddάρισμα απο Pc, άλλο ένα ονειρικό επάγγελμα μου θα ήταν να χρεώνω πιστωτικές κάρτες ολημερίς. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον είχε η θέση του πρωτοκόλλου και της διεκπεραίωσης της αλληλογραφίας, επί εποχής της πρακτικής μου άσκησης (όταν ο RoD ήταν στο δίπλα δωμάτιο και φρόντιζε τα Pc, με air condition, φράπα και Tri Peaks). Καθώς ξεφύλλιζα σήμερα το Popular Science, είδα ένα άρθρο με απίστευτα Dream Jobs, τα οποία είναι και υπεράνω μισθών. Σας μεταφέρω μόνο τα top 5 κατά την γνώμη μου.


1. Ερευνητής Περιττωμάτων Φαλαινών.
Απίστευτα adventurus επάγγελμα. Με άλλα λόγια είσαι σύγχρονος κουρσάρος των 7 Θαλασσών, μα αντί να βυθίζεις τα καράβια των μισητών Βρετανών, αντί να σκοτώνεις το πλήρωμα του αντίπαλου πλοίου και να βιάζεις των γυναικείο πληθυσμό του και να γίνεσαι ζάντα στο ρούμι και μετά να τις ξαναβιάζεις, απλά γυρνάς τους ωκεανούς και μαζεύεις κουράδες από φάλαινες για να τις εξετάζεις στο εργαστήριο.
- Αν μόλις πήρατε διαζύγιο, αν η γυναίκα σας είναι ταυτόχρονα αδερφή σας και τα παιδιά σας ταυτόχρονα και ανίψια σας, αν μετά από 10 χρόνια καταλάβατε ότι η γυναίκα στο πλάι σας είναι άντρας, ρίξτε το μια ματιά.

2. Ελεγκτής Αντιντόπιγκ Κοντρόλ
Άλλο απίστευτο αυτό. Περιμένεις τον κύριο ή κυριά να κάνει την δουλειά της στο ποτηράκι και γρήγορα στο εργαστήριο.
- Αν είσαι και kinky, no problem.

3. Υπεύθυνος ασφαλείας Λογισμικού Microsoft.
Απορώ γιατί το έβαλαν αυτό το επάγγελμα στη λίστα. Αφού δε σε χωνεύουν οι προγραμματιστές και κάνουν επίτηδες το πρόγραμμα τρύπιο για να απελυθείς!!
- Asshole of the Day/Weak/Year/Ever Award

4. Εθελοντής σε πειράματα έλλειψης βαρύτητας
Hurray!!! Να ένα επάγγελμα με μπάμπαλα. Αντί να πας στο Λούνα Πάρκ και να πληρώσεις είσοδο για να ανέβεις στα super duper carousel, γίνεσαι εθελοντής μισθωτός της Nasa. Σε βάζουν να ξαπλώσεις για 21 μέρες σε ένα κρεβάτι, με τοποθετημένο το κεφάλι προς τα πίσω κατά 6 μοίρες, τρως, πλένεσαι, χέζεις ξαπλωτός. Επίσης σε πάνε και στο σαλόνι (ξαπλωτό πάλι) να μιλήσεις και με τους φίλους σου για την εμπειρία αυτή, και μετά σε κάνουν και σβούρες ώστε γύρω από την καρδία σας να έχετε επιτάχυνση 1G και στα πόδια σας 2,5G. Ο δε μισθός για να χέζετε και να ξερνάτε επάνω σας για 21 μέρες είναι 6000$ (!!!)
- Top Choice.

5. Ειδικός στις στειρώσεις Ελεφάντων
Τι έχει διάμετρο 30 εκατοστά, και βρίσκεται πίσω από δέρμα πάχους 2,5 εκατοστών, λίπος 10 εκατοστών και μυς 25 εκατοστών. Ακριβώς!!! Οι όρχεις του ελέφαντα. Τώρα για το πως του τα κόβεις είναι άλλη φάση.
- Νο comment

Sunday, July 08, 2007

Retro Gaming

Με το προειδοποιητικό post του RoD, θυμήθηκα και γω τα παλιά καλά χρόνια. Και το είχε φέρει και πριν κάποιες μέρες η κουβέντα αυτό το παιχνίδι, αλλά δε θυμάμαι με ποιόν τα έλεγα, και απόρισα μάλιστα που υπάρχουν και άτομα σε αυτή τη χώρα που δεν έχουν παίξει αυτό το παιχνίδι μικροί. Μιλάω βέβαια για το Κάστρα και Πολιορκητές της ElGreco.











Απίστευτες μάχες Βίκιγκς εναντίων Βαρβάρων, το οποίο μάλλον είχε και μεγάλο αντίκτυπο στα μετέπειτα πιστεύω μου και την διαμόρφωση του χαρακτήρα μου (όταν δηλαδή ο ως τότε καλύτερος μου φίλος κατάφερε με έντεχνο τρόπο να μου σπάσει τον έναν καταπέλτη, του έσπασα τα μούτρα).

Tuesday, July 03, 2007

Chain Letter part II

Μπαίνω και γώ εκ νέου στο τριπάκι της αλυσίδας, αλλά αυτή τη φορά γιατί αποτελεί άξιο μελέτης το φαινόμενο αυτό, δηλαδή τα αποτελέσματα είναι τελείως τυχαία? ο υπολογιστής σε ξέρει από μέσα και από έξω και βάζει μόνος του απαντήσεις κατά βούληση? κοσμική συγκυρία ή το τέλος του κόσμου πλησιάζει. Τέσπα, επειδή δε θα ρίξω μπαλάκι αλλού (γιατί μερικοί το παίζουν υπεράνω) θα πω τους 2 κανόνες που έχει αυτό το chain, και όποιος γουστάρει συνεχίζει.

1. Κάνετε enqueue ότι τραγούδι έχετε στο πισί σας σε λίστα και βάζετε το αυτόματο ανακάτεμα (shuffle) και πατάτε play.
2.Για κάθε ερώτηση πατάτε "επόμενο" και το όνομα του τραγουδιού που θα βγει θα είναι η απάντηση.

Πάντως μετά το πέρασμα των κομματιών στη λίστα, το οποίο κράτησε αρκετή ώρα 200gb (με Media Player), ενώ με winamp μπήκαν αμέσως, πρέπει να πω πως έχει και τεχνολογική αξία αυτό το chain. Συμπέρασμα, το Media Player τσάκισε 5 φορές καθώς πέρασα όλο το φάκελο με τα τραγούδια, οπότε πέρα ότι τον έκρινα ως ακατάλληλο για αυτό το Project, τον έκρινα και τελείως useless.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα, και τα σχόλια δικά σας:

IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY?" YOU SAY?
Rage - Shame on You

WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Marduk - Nightwing

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL
AC/DC - The Jack

HOW DO YOU FEEL TODAY?
System Of A Down - Lonely Day

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Venom - Prime Evil

WHAT IS YOUR MOTTO?
Gamma Ray - Rebellion in Dreamland

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Rainbow - Run with the Wolf

WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
Agent Steel - Agents of Steel

WHAT IS 2+2?
In Flames - Episode 666

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Killswitch Engage - Wasted Sacrifice

WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
Nightwish - Astral Romance

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Black Sabbath - Symptom of the Universe

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Iron Fire - Metal Messiah

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Scorpions - In Trance

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Hypocrisy - The Departure (και γειά σας!)

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Tankard - We Still Drink the Old Ways (αχαχαχαχα, beer'n'jack rulez)

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Dark Tranquility - Blind At Heart

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Slayer - Sex Murder Art

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Celtic Frost - Circle of the Tyrants

Sunday, July 01, 2007

Uncle goes Classic

Ωραία περάσαμε και σήμερα. Δροσούλα και συμφωνική ροκ (και 2 μπύρες) στο Θέατρο Γης. Ο γερόλυκος Ian Gillan με συνοδεία την 100μελή Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση του γερμανού Friedemann Riehle. Πέρα από τις ερμηνείες των κλασσικών κομματιών, η ορχήστρα πάντρεψε άριστα την αρμονία της κλασσικής μουσικής με το hard rock feeling και την φωνή των Purple.











Playlist:
  • Bizet: Carmen Overture
  • Gershwin: Rhapsody in Blue
  • Elgar: Pomp & Circumstance March No 1
  • Black Night
  • Highway Star
  • Woman from Tokyo
  • Fireball
  • Mussorgsky/Ravel: Baba Yaga - Le Grande Porte de Ki
  • Strange Κind of Woman
  • Ted the Mechanic
  • When a Blind Man Cries
  • Perfect Strangers
  • Smoke on the Water
  • Encore: Black Night (λόγω του άσχημου ήχου κατα την αρχική εκτέλεση)



Ian Gillan & TSSO - Perfect Strangers

Παρατηρήσεις:
Χάλια μαύρα ο ήχος, με διακοπές, παρεμβολές και παράσιτα κατά τα πρώτα 2 κομμάτια, τόσο τραγικά που και ο Gillan δεν μπορούσε να μη γελάσει. Έλεος Ελλάδα!!

Credits:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Α., ο οποίος χωρίς δεύτερη κουβέντα έκανε το κονέ για την πρόσκληση για το live. \m/

Post Scriptum:
και τελικά πήγα εκεί με τον Avessalom, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το έτερο ήμισυ της πρόσκλησης (πρέπει να αναφέρω ότι με μεγάλη δυσκολία απαρνήθηκα μεγάλο χρηματικό ποσό και διάφορες λάγνες ανήθικες προτάσεις, αλλά επειδή με "άφησε" να κερδίσω στο τάβλι το μεσημέρι, πήρα αυτόν μαζί μου (μουχαχαχαχα).