Sunday, May 20, 2007

Ο Θείος μαγειρεύει.....pt.II

Μετά από την χτεσινοβραδινή τρέλα στην Υδρόγειο με τους Kreator, με έπιασε σήμερα η χαρά της δημιουργίας, μιας και όλοι την εβδομάδα είχα την αίσθηση της υπογλυκαιμίας. Έτσι αποφάσισα να κάνω στα γρήγορα ένα κέικ.


Συστατικά:

350 γρ. Αλεύρι
150 γρ. Βούτυρο
3 κουταλιές Backing Powder
1 βανίλια
60 ml. γάλα (5 κουτ. σούπας)
3 αυγά
60 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
75 γρ. κουβερτούρα για το τελείωμα
(τα τελευταία 2 τα πήρα έτοιμα σε φακελάκια, γιατί βαριόμουν να κόβω την κουβερτούρα)
Μια φόρμα διαστάσεων 25 x 11







How to:

Ι) Προεργασία:

Αρχικά αλείφετε με βούτυρο την φόρμα και μετά αλευρώστε την ελαφρώς, και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

ΙΙ) Main Act







Αδειάζεται σε ένα σκεύος ανακατέματος το αλεύρι, το backing powder το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα και ανακατεύετε σε σταθερή ταχύτητα ώστε το υλικό να μη κάνει κομπαλάκια. Αυτό περίπου για 5 λεπτά και μετά βάλτε μεγαλύτερη ταχύτητα (δεν θα είμαστε και όλοι μέρα στην κουζίνα). Προσθέστε ομοιόμορφα τα κομματάκια της κουβερτούρας καθώς συνεχίζεται το ανακάτεμα. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και το στρώνετε ομοιόμορφα, και είμαστε έτοιμοι για φούρνο.







Αφήνετε το κέικ στο φούρνο για 1 ώρα. Αφού περάσουν 15 λεπτά και έχει αρχίσει να φουσκώνει, με μαχαίρι σκίζετε το κέικ από την μια άκρη ως την άλλη περίπου 1 εκ. βάθος, ώστε να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα την ώρα που εμείς πίνουμε την φραπεδιά μας στον καναπέ (λχ. θα φουσκώσει και θα σκάσει, και άντε καθάρισε το φούρνο μετά).

Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει περίπου 10-15 λεπτά μέσα στη φόρμα, και κατόπιν βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει για 1 ώρα. Τέλος βράζετε νερό και προσθέστε το σακουλάκι με την κουβερτούρα για το τελείωμα για να λιώσει, αυτό για περίπου 10 λεπτά. Και απλά καλύψτε το super duper cake με την σοκολάτα...


.... και καλή σας όρεξη.

5 comments:

toolman said...

εσύ και η βέφα! χοντρομαλάκα! ούτε που κράτησες και για μένα λίγο μοναχοφάη!

dddd said...

M' αρέσει που χρησιμοποιείς becel-proactive αντί για κανονικό βούτυρο.Για ένα κέικ χωρίς λιπαρά!

uncle said...

@ toolman. Ανέβα και θα σου φτιάξω άλλο (αν και σου έχω και κρατημένο από αυτό, καθώς έχει και λουκάνικο για σένα!!)

@ Νίκος. Κοιτάμε και λίγο την υγεία μας γιατρέ, μη σε κάνουμε πλούσιο μεθαύριο με το ζόρι, χοχοχο ;)

rockordie said...

Πω πω, τι μου έκανες τώρα!!!

Αν δεν έβρεχε θα ερχόμουν στο σπίτι σου να φάω.

P.S: Χρόνια πολλά, baby!!!

avessalom von richthofen said...

αντε θειο και σιγα σιγα θα ερθουν και οι προτασεις για πρωινη εκπομπη μαγειρικης.μηπως να παρατουσες και το μεταλ και να εκανες τιποτα περιεργα φαγητα που τρωγαν οι θεοι στην βαλχαλα?μπορω αν θελεις να επικοινωνησω με σουηδια και να μαθω τι αρεσει στον frontman των amon amarth και να του το στειλεις με courier.παντως οφειλω να ομολογησω οτι πιανουν τα χερακια σου.α και τωρα που το θυμηθηκα.rod περαστικα αρχοντα και κοψε τις πιπες.χτυπανε στις αμυγδαλες.