Saturday, March 24, 2007

Ο Θείος μαγειρεύει...

... η "πως να μην πεθάνετε της πείνας"! Μέσα στην εργένικη βαρεμάρα μου, και καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα η "χρυσοχέρα" που θα με περιποιείται και θα με κακομαθαίνει με την μαγειρική της, είπα να πιάσω τα κουζινικά και να μαγειρέψω (τρέμε Νυστικό Αρκούδι).

Το μενού έλεγε Φιλέτο Κοτόπουλο με ρύζι και barbeque sauce.


Συστατικά:
350γρ. φιλέτο κοτόπουλο
125 γρ. ρύζι
1x Barbeque Sauce Uncle Ben (εμείς οι uncles έχουμε αλληλεγύη)
2 κουταλιές της σούπας λάδι
100 γρ. βούτηρο
1 πρέζα αλάτι

How to:
Αρχικά βράζετε το φιλετάκι για μια ώρα.
Το κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Ζεσταίνετε το τηγάνι και προσθέτετε το βούτηρο και το λάδι.
Τσιγαρίζετε το κοτόπουλο.
Βάζετε ταυτόχρονα στην κατσαρόλα νερό και αλάτι και βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
Προσθέτετε το Barbeque Sauce στο τσιγαρισμένο κοτόπουλο.
Το αφήνετε να σιγοβράζει για 5 λεπτά.
Έτοιμο.


















Την επόμενη φορά : "Ο Θείος & το πλυντήριο"

4 comments:

vpapanik said...

Γιατί το βράζεις το κοτοπουλάκι ; μια χαρά νωπό πάει στο τηγάνι. Επίσης βάλε σκέτο βούτυρο στο τηγάνι.

Προτείνω επίσης αρκετό πιπεράκι και τσίλι στο μίγμα, 2-3 σταγόνες ταμπασκο και τις σαλτσες της blue dragon από το καρφούρ.

Το ρυζάκι προτιμώ σακουλάκι uncle ben's) το σουρώνεις, λιώνεις φρέσκο βούτυρο και το ανακατεύεις. Καμία σχέση στη γεύση !

Μου άνοιξες την όρεξη !!!!

dddd said...

...τρέμε και συ Θεία Βέφα!

guitarlikas said...

Αααα μπράβο uncle! Πείνασα τώρα..Να δοκιμάσεις, άμα δεν έχεις δοκιμάσει δλδ, και τη σάλτσα κάρυ του uncle ben !

uncle said...

@ vpapanik: καλά τα λές αλλά με τόσο καυτερό, τα περιστεράκια θα φεύγουν δυο δυο μετά. Οσο για το ρύζι, απο το σακουλάκι περισεύει πολύ, μιας και η μαγειριά ήταν για 2 άτομα.

@ kostas: i ll check it m8.