Tuesday, November 13, 2007

I Hate "The Sims"

Από το 2000 και μετά μισούσα όσο τίποτε άλλο τη σειρά SimCity και όλα τα παράγωγα της καθώς και τον δημιουργό Sid Meiers και όλες της άρρωστες δημιουργίες του. Trigger στάθηκε το γεγονός πως είχα δημιουργήσει το ιδανικό Αγγελοχώρι στο SimCity2000 παίζοντας άπειρες ώρες, έχοντας απενεργοποιήσει όλα τα disasters, και αυτά έσκασαν μαζεμένα το ένα μετά το άλλο (και το ξανατονίζω, πως ήταν απενεργοποιημένα!!). Με λίγα λόγια δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά με αυτό το είδος.

Προχτές που ανέβηκα στο Χορτιάτη για να δω το βαφτιστήρι μου, τον είδα να παίζει σαν δαιμονισμένος, και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Είδα με έκπληξη το παιδάκι να παίζει Sims2. Φρίκη, την στιγμή που το άλλο αδερφάκι έχει ανακαλύψει τα Call of Duty και NFS Carbon αλλά και τους Rammstein χωρίς τη βοήθεια μου, ο μικρός δείχνει gay τάσεις.

Αλλά το ανησυχητικό δεν είναι η τάσεις του μικρού αλλά το ίδιο το παιχνίδι. Τέτοιο ψυχαναγκασμό πρώτη φορά βλέπω. Αν δηλαδή εμείς οι Internetικοί έχουμε να κάνουμε με κατηγορίες απομόνωσης και αποξένωσης, αυτός που παίζει Sims τι πρέπει να ακούσουν.

Το game σε αναγκάζει να κάνεις πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έκανες ποτέ και σου λανσάρει μια τυπική ρουτίνα ζωής (προς αποφυγή θα έλεγα αν και αρκετοί από μας ακολουθούν στον επαγγελματικό τομέα τουλάχιστο). Σπάζομαι μόνο και μόνο με το γεγονός ότι μικρά παιδάκια έχουν την προσωπική τους πλύση εγκεφάλου χωρίς να ξέρουν.
Η ροή Ξύπνα / πλύσου / ντύσου / δουλειά / σπίτι ξανά, είναι απαράδεκτη, αλλά τα παιδάκια την λατρεύουν(!!??). Άλλος ένας τομέας που με θορυβεί είναι η υγεία. Στην κανονική μας ζωή δεν υπάρχει περίπτωση κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα να καθαρίζουμε το δωμάτιο / σπίτι μας, για λόγους απλούς (τύπου "μα χτες το καθάρισα", "δεν έχω διάθεση" κλπ), ενώ στο παιχνίδι αν δεν καθαρίσεις για 2 μέρες, αρρωσταίνεις με την μια και αν δεν καθαρίσεις για 1 εβδομάδα πεθαίνεις από χολέρα. Τι άλλο να πω. Ααα. Και επίσης σπαστικό θεωρώ το μεγάλο marketing γύρο από το game αυτό. Δεν υπάρχει άλλο ούτε στην κατηγορία του, ούτε σε άλλη, που να έχει τόσα expansions και addons. Και για την ιστορία:

Games:
The Sims
The Sims 2
The Sims Life Stories
Expansions:
The Sims 2 Bon Voyage
The Sims 2 Seasons
The Sims 2 Pets
The Sims 2 Open For Business
The Sims 2 Nightlife
The Sims 2 University
Addons:
The Sims 2 Teen Style Stuff Pack
The Sims 2 H&M® Fashion Stuff Pack
The Sims 2 Celebration Stuff Pack
The Sims 2 Glamour Life Stuff Pack
The Sims 2 Family Fun Stuff Pack

Προσοχή λοιπόν guys, αν έρθω ποτέ επίσκεψη σε σας, και δω στο desktop εικονίδιο Sims (δεν θα αναφερθώ καν στην περίπτωση που σκαω μύτη και σας βρίσκω να το παίζετε), θα βάλω στο δευτερόλεπτο το Berzerker Mode στο On.

Post Scriptum:
Και άλλος ένας λόγος που μισώ αυτό το παιχνίδι, θα το δείτε και μόνοι σας στην φωτό που τώρα βρήκα. Δεν λέω λέξη παραπάνω.

9 comments:

vpapanik said...

Φήμες κυκλοφορούν ότι ο Sid Meiers έχει μετανιώσει για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη σειρά Sims, οπότε στην επόμενη έκδοση του παιχνιδιού φαίνεται ότι έχει κάπως αναθεωρήσει τη φιλοσοφία του για τη ζωή...

toolman said...

χαχαχαχα! πήρε από τον νονό το παιδάκι ,τι να κάνει;! χοχο!

uncle said...

μάγκα μπίλη έγραψες (αν και δεν συνέναισα στην ΚΛΟΠΗ της φωτογραφίας), αλλά βγήκε και γαμώ. Friday it is.

snikolas said...

Δηλαδή ο μικρός είναι gay επειδή παίζει sims; Έλα ρε… και εμένα δε μου αρέσει το παιχνίδι αλλά είναι υπερβολή να βγάζεις τέτοια συμπεράσματα.

originaltaxoparei said...

liga ta logia sou gia ton dhmiourgo tou civilization

Wise_One said...

Είναι απ' τα πιο αηδιαστικά παιχνίδια... Κι η πλάκα είναι ότι οι γυναίκες gamers, παίζουν κυρίως αυτό!

Πάντως δε μπορείς να πεις, είναι έστω και λίγο ενδιαφέρον να ορίζεις τη ζωή και την καθημερινότητα του άλλου και να μπορείς να δοκιμάζεις πράγματα που δε θα έκανες στον εαυτό σου. Μόνο απ' αυτή την οπτική δίνω ελαφρυντικό στο παιχνίδι.

vpapanik said...

Sorry θείο για την κλοπή, αλλά ήταν η μόνη που βρήκα που κοιτάς ... αριστερά !

Stormrider said...

τον Sid τον λατρεύω (βλ Civilization) αλλα τους Sims πραγματικά τους μισώ, όπως κι οποιοδήποτε άλλο που είναι καγκουροπαίχνιδο

Love and Poison said...

Άσε το κατούρημα κάθε τρεις κ λίγο.. Τέτοια συχνοουρία μόνο στο Sims... Η πιο καλή φάση ήταν όταν εκπαιδευόσουν σπίτι και έπαιρνες προαγωγή στη δουλειά... Τώρα το πόσο exciting είναι αυτό για να παίζεις σαν τρελός δε ξέρω...