Sunday, September 06, 2009

The Wacken Diary (part iv)

Έχοντας μελετήσει το πρόγραμμα καλύτερα πριν πέσουμε για ύπνο (κατά τις 4 παρά ξημερώματα) απεφανθήκαμε πως θα έπρεπε να πάμε νωρίτερα για την δεύτερη μέρα. Παραδόξως τα καταφέραμε και μετά από λίγες ώρες ύπνου είμαστε εκεί μεσημέρι. Προς εν μέρη απογοήτευση μας η κατάσταση στο χώρο ήταν οικτρή. Όπου και να έβλεπες και να πατούσες υπήρχε λάσπη. Και μόνο με τον ήχο ανατρίχιαζες, αλλά οι επισκέπτες του WOA απτόητοι. Για αυτό το WOA έχει και το προσωνύμιο Rain or Shine. Ότι καιρικές συνθήκες και να υπάρχουν, οι Metalheadz δηλώνουν παρόν.

Breakfast στο πόδι, έχοντας χάσει ήδη Napalm Death, Ufo και Vreid (που δεν τους ξέρει η μάνα τους) που είχαν ξεκινήσει να παίζουν στης 11.00, και έχοντας δει σε γιγαντοοθόνη 2 κομμάτια από τους blacksters Endstille, κατηφορίσαμε για το Mainstage για Gamma Ray. O Ήλιος βαρούσε αλύπητα, οι μπύρες άφθονες και όλοι ήταν σε party mood. Το ίδιο και οι Rays.












Setlist:
01. Welcome
02. Heavy Metal Universe / Ride The Sky
03. New World Order
04. Rebellion in Dreamland
05. Man On A Mission
06. Into The Storm
07. Heaven Can Wait
08. To The Metal
09. Gorgar / Future World
10. I Want Out
11. Somewhere Out In Space
Encore:
12. Send me a Sign

Στο ίδιο stage θα έπαιζαν οι Nevermore, και είπαμε να κατασκηνώσουμε εκεί, μιας και αρκετός κόσμος είχε φύγει στο δίπλα stage για τους Walls of Jericho. Αμερικάνικο Hardcore. Τρελά γούστα, σούτια moshing, circlepits, μια τρέλα. Από κει που είμασταν βλέπαμε και stage και οθόνη οπότε είμαστε καλυμμένοι χωρίς να φάμε και ξύλο. Μετά από μικρή αναμονή πήγαμε για Meet n Greet για του Gamma Ray. Τελικά φάγαμε ήττα, γιατί 5 άτομα πριν μπούμε στο χώρο και έχοντας χάσει το set των Nevermore (τουλάχιστον οπτικά) σηκώνονται και φεύγουν γιατί και καλά είχε περάσει η ώρα. Dammit. Και άντε ξανά πίσω για Hammerfall. Ευχάριστο Playlist απο την μια και ευκαιρία να τους ξαναδώ μετά το 1998 που είχαν παίξει στο Μύλο με τους Gamma Ray.


Τελειώνοντας από Hammerfall ήταν ευκαιρία για μικρή παύση, μικρό snack, rescheduling για να ξέρουμε που πάμε κλπ. Είπαμε να πεταχτούμε στο Meet n Greet για In Flames, αλλά η ουρά ήταν ατελείωτη, έφτανε την άκρη του stage, και είπαμε wtf?!, Τελικά αράξαμε κοντά στο True Stage ,να ανασυγκροτήσουμε δυνάμεις περιμένοντας ταυτόχρονα τους Airbourne. Μπαντάρα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αυστραλοί, στο ύφος των AC/DC αλλά με πολύ παραπάνω ενέργεια On stage. Ενα ατελείωτω Rock n Roll Πάρτυ και οι μπύρα που δεν πινόταν έρεε σε αφθονία. :D.

Setlist:
01. Stand Up For Rock ’n’ Roll
02. Hellfire
03. Fat City
04. Diamond In The Rough
05. What’s Eatin’ You
06. Girls In Black
07. Cheap Wine & Cheaper Women
08. Heartbreaker
09. Too Much, Too Young, Too Fast
10. Blackjack
11. Runnin’ Wild

Στο καπάκι βγήκαν οι Bullet for My Valentine. Κατ' εμε, ότι πιο τραγικό είχα ακούσει ως τότε, απλά θόρυβος (ενώ τους είχα χαρακτηρίσει ως καλούς έχοντας δει κάνα δυο φιλμάκια τους). Πριν ακόμα πουν το τρίτο κομμάτι, την κοπανήσαμε για το Meet n Greet πάλι γιατί αυτό δεν θα το χάναμε με τίποτα, Hammerfall και Amon Amarth στο καπάκι. Η ουρά ατελείωτη πάλι. Φτάνοντας η σειρά μας, ήδη οι Motorhead έριχναν τις πρώτες πενιές του Bomber. Και επινόησα την σούπερ πουστιά για να μη χάσουμε και άλλο χρόνο. Ο Αve μπήκε από τους τελευταίους για Hammerfall, και εγώ απλά έκανα ένα βήμα δεξιά και μπήκα 2ος στη γραμμή που περίμενε τους Amon. Χεχε. στην οποία ήρθε και ο Ave με τα λάφυρα. Αυτή τη φορά έπαιξε όμως καλό meet n greet. Αγκαλίτσες, φιλάκια με Johan Hegg και chat για την καλλιέργεια της γενειάδας αμφοτέρων.

Όλα καλά λοιπόν με τους Vikings, και μας έπιασε μικρή μπόρα ξανά, αλλά όχι παραπάνω από 5 λεπτά. Ίσα ίσα χρόνος αναδιοργάνωσης δυνάμεων, αλλαγής ρούχων, ανεφοδιασμού. Η ώρα είχε πάει 23.00 και άλλες 3 μπάντες ήταν στη λίστα. In Flames, Doro, Amon Amarth.
In Flames. Για μένα, και κατόπιν κουβέντας με Ave και για αυτόν μια μεγάλη τρύπα στο νερό. Τους γουστάρω στα παλιά τους και όχι τόσο στον καινούριο τους ήχο. Σίγουρα όμως δεν θα τους άκουγα όπως ήθελα. Αλλά ακόμα και με το καινούριο τους στύλ ο ήχος ήταν τραγικός ακόμα και σε γκρουβι κομμάτια όπως το Ordinary story. Ενα αίσχος. Και από τα παλιά δεν είπαν ούτε μια νότα.

Για Doro δεν έχω να πω πάλι πολλά. Δεν την λένε έτσι Θεά του Rock. H γκόμενα το έχει. Φωνάρα. Πολλά παλιά κομμάτια από Warlock και λιγότερα από τις προσωπικές δουλειές της. Ευχάριστα στο άκουσμα και στο να περάσει η ώρα ως ότου βγουν οι Σουηδοί Θεοί.

Η ώρα πλέον έχει πάει 02.00, το αεράκι αρχίζει να θερίζει σε συνδυασμό με την υγρασία που ανέβαινε από το έδαφος από την βροχή. Αλλά άξιζε τον κόπο. Η σκηνή είχε μεταμορφωθεί σε Drakkar, και οι Vikings δεν άργησαν να εμφανιστούν. Κοπάνημα από την πρώτη νότα ως την τελευταία. Αρχικά ήμασταν σε καλές θέσεις μπροστά στο stage αλλά τελικά ήταν πιο σόφρων να απομακρυνθούμε και να απολαύσουμε το Live από απόσταση γιατί έπεφτε το ξύλο της αρκούδας μπροστά. Το set περιλάμβανε τα εξής:

01. Twilight of the Thunder God
02. Free Will Sacrifice
03. Asator
04. Guardians of Asgaard
05. Varyags of Miklagaard
06. Runes To My Memory
07. Live for the Kill
08. Victorious March
09. The Pursuit of Vikings
10. Cry of the Black Birds
11. Death in Fire














Το show τελείωσε κατά της 3 και κάτι, και το μόνο που πλέον θέλαμε ήταν ένας ζεστός καφές και το ζεστό κρεββάτι μας, μιας και η καιρικές συνθήκες και η πολύωρη ορθοστασία άρχισαν ήδη από την εμφάνιση των In Flames να ροκανίζουν τα κόκαλα μας. Τελικά καταφέραμε να είμαστε πίσω στο ξενοδοχείο κατά τις 05.00 αντικρίζοντας ένα τέλειο χάραμα.


No comments: