Monday, September 15, 2008

Chemical Wedding

εντελώς τυχαία ανακάλυψα αυτή την ταινία ψάχνοντας για κάτι εντελώς διαφορετικό. Και με έκπληξη είδα ότι το σενάριο είναι του Bruce Dickinson. Έσπαυσα γρήγορα στο ράφι (γιατί σε μαγαζί δεν υπάρχει) και δεν μετάνιωσα για το bandwidth που έκαψα. Μπορώ να πω πως είναι από τις καλύτερες independent (Focus Films) ταινίες ever που έχω δει.


Η ταινία άρχικά ήταν να βγει το σωτήριο έτος 2000, αλλά τελικά έκανε την εμφάνιση της τον Μαιο που μας πέρασε. Η ταινία πραγματεύεται την ανάσταση/μετενσάρκωση του κ. Aleister Crowley, του μεγαλύτερου αποκρυφιστή/γνώστη/μάγου της σύγχρονης ιστορίας και τις ανώτερης πράξης μαγείας, της τέλεσης του μυστηρίου ενός Chemical Wedding. Καλογυρισμένη, με διάχυτο το στοιχείο του μυστηρίου, του τρόμου της μαγείας και του ερωτισμού/σεξισμού η ταινία σε κρατά από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό καθηλωμένο.
Στο soundtrack περιλαμβάνονται εκτός από κλασσικά κομμάτια απο Mozart (Violin Concerto) και Handel (Hallelujah Chorus) και κομμάτια από Dickinson (Man of Sorrow & Chemical Wedding) και από Iron Maiden (Can I Play With Madness & Wicker Man).

Uncle recommends \m/\m/

4 comments:

snikolas said...

αααα να το δούμε ρε φίλε τότε.

Nicky-Athina Polymeri said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Ασε, την εχω τσεκάρει εδώ και καιρό! Μετράει πολυ! Βεβαια, είμαι και φανατική... Bruce-ίτσα

dddd said...

Το δανείστηκα και γω επιτέλους, άντε να δω τι θα προκύψει!