Saturday, December 22, 2007

LyricsFinder11 (πως λέμε up to 11)


είπα να σταματήσω να το παίζω κακός, μετά από απειλές που δέχτηκα από τον Mastermind και δημιουργό του LyricsFinder11 (σε έχω πάντως), και να πω και γω μια καλή κουβέντα για το προγραμματάκι αυτό.

Στο σωτήριο έτος 2008 (δε θα κάνω σκόντο για μερικές μερούλες) δεν πιστεύω να υπάρχει ακόμα κάποιος που να έχει υπολογιστή και να μη ξέρει τη είναι τα mp3. To LyricsFinder11, είναι ένα μικρό προγραμματάκι το οποίο μπορούμε να δουλέψουμε παράλληλα με τον mp3 player (αυτή την στιγμή υποστηρίζεται μόνο το winamp) και να αναζητήσουμε τους στίχους για τα τραγούδια που ακούμε στον υπολογιστή, και πάντα θέλαμε να ξέρουμε τι σκατά λέει το τραγούδι. Εύκολο θα μου πείτε, το πρόγραμμα διαβάζει το id tag, και βρίσκει το κομμάτι από κάποια βάση. Ναι, αλλά το clue του θέματος είναι ότι το πρόγραμμα μπορεί να βρει και στίχους από τραγούδια χωρίς id tag, π.χ. track0311, track01-artist κλπ.

Προσωπικά μετά από την περίοδο evaluation που έκανα, βρήκα και το εξής χρήσιμο προτέρημα. Αφού βρεθεί το αντίστοιχο αρχείο στίχων από ένα τραγούδι τύπου track... υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης του id tag απευθείας στο Mp3, πέρα της αποθήκευσης των στίχων σε αρχείο, πράγμα που με βοήθησε να αναγνωρίσω πάρα πολλά mp3 τα οποία τα είχα για χρόνια σε ένα χύμα κατάλογο.

Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε/έχετε και εσείς, α και ξέχασα είναι freeware

Παράρτημα:

Download: Από εδώ ή εδώ ή εδώ
Instruxons: Προτείνω αυτές εδώ

I hate X-mas (Even this Year)

Για άλλη μια χρονιά έφτασε η πιο γελοία γιορτή του χρόνου, όπως είχα πει και παλιότερα αλλά πέρασε κάπως απαρατήρητο "The Greatest Joke ever" celebration day.Γιατί μισώ αυτή την περίοδο? Για αυτό:

- Όπως πάντα δουλεύω και δεν μπορώ να πάρω άδεια
- Δεν πληρώθηκα
- Το βαφτιστήρι πήρε το δώρο του, αλλά εγώ πήρα το τρίτο το μακρύτερο
- The fuckin spirit is dead

Παρένθεση:
Είχα πει στα γενέθλια μου, οι καλοί μου φίλοι να μάζευαν ένα ποσό και να μου πάρουν μια Harley που τόσο πολύ γουστάρω. Αποτέλεσμα: ούτε μοντέλο harley δεν μου πήραν. Τώρα τους είπα να μάζευαν φράγκα για να μου πάρουν ένα λαπτοπάκι, αλλά και πάλι δεν θα γίνει τίποτε. Dammit. Πως να πιστεύω εγώ τώρα στην γιορτή της αγάπης και στο πνεύμα των ημερών αμα όλοι με γράφουν έτσι??
Τελικά στο μόνο πνεύμα που αξίζει να πιστεύεις είναι το οινό-πνευμα, και συγκεκριμένα αυτό του μπάρμα Ιάκωβου.

- Ο Santa με έχει γράψει στα κοκόβια του εδώ και 10 χρόνια και όλο με γεμίζει μιζέρια αντί δώρων
- Το εμπορικό τραλαλά μου την έχει καρφώσει, και ίσως σκοτώσω κανένα μαγαζάτορα αυτές τις "άγιες" μέρες
-Όσες φορές έχω δει τηλεόραση τελευταία, βλέπω μόνο σαβουροδιαφημίσεις για άθλια και αχρείαστα πράγματα
- Πάλι δουλεύω γιορτές (α, το ξανάπα?)
- Από παντού ακούγονται τα γνωστά άθλια τραγούδια που και αυτά μου την έχουν δώσει
- Γιατί κανείς δεν έχει απαγορεύσει δια νόμου το "Last Christmas", και να καταδικάσει σε θάνατο τη λούγκρα που το λέει
- Γιατί θα θέλω να πιω ένα καφέ και πρέπει να λάβω σοβαρά υπόψη την εμφάνιση μου, γιατί τώρα θα βγούν όλοι οι ψευτοτρεντογιάπιδες, και μια μόνο τους κριτική ματιά θα μου οπλίσει το χέρι (μα είναι δυνατό στην καλύτερη περίπτωση σε κοιτάν σα να είσαι από άλλο πλανήτη και στη χειρότερη σαν να είσαι από το Δενδροπόταμο, αν δεν φοράς ρούχα συμβατά με το μάτι τους, ουστ)

Monday, December 10, 2007

Ο Θείος μαγειρεύει.....part IV

Επειδή από χτες ήξερα ότι πάλι δεν θα έχει τίποτα τις προκοπής για φαγητό στο σπίτι, και μου τι δίνει αφάνταστα αυτό, να γυρνάς από τη δουλειά και να τρως πέτρες γιαχνί, είπα να κάνω το παστίτσιο που ήθελα να κάνω εδώ και ένα μήνα. Επίσης άλλος ένας σημαντικός λόγος ήταν το κάζο της παρέας την Παρασκευή που μας πέρασε.

Υλικά λοιπόν:
600γρ. μακαρόνια χονδρά
800γρ. κιμάς
250γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό (πράγμα που δεν έβαλα γιατί το κατέβασα τις προάλλες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (επίσης δεν έβαλα γιατί δεν μου αρέσει)
600γρ. ντομάτες όριμες ή 3 κουταλιές τοματοπελτέ
1 κομμάτι κανέλας
Αλάτι / πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
Μπεσαμέλ










How to:

Μισοβράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, καίτε το μισό βούτυρο, σουρώνετε τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με το βούτυρο. Επίσης τα πασπαλίζετε με το μισό τυρί. Βάζετε τον κιμά με το υπόλοιπο βούτυρο να καβουρδιστεί (αν θέλετε εδώ μπαίνει το κρεμμύδι κανονικά και το κρασί). Μετά προσθέτετε τις ντομάτες / πελτέ (αν τελικά πάρετε την λύση του πελτέ το αραιώνετε σε 1 φλιτζάνι νερό), το αλατοπιπερόνετε, βάζετε και την κανέλα και το αφήνετε να σιγοβράζει ως ότου "πιει" όλο το ζουμί. Προσθέστε το υπόλοιπο τυρί.

Ταυτόχρονα ετοιμάζετε το ταψί βουτηρώνοντας το, στρώνετε μια στρώση μακαρόνια. Στρώνετε ομοιόμορφα τον κιμά και επάνω του ρίχνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τέλος φτιάχνετε την μπεσαμέλ, στην προκειμένη παίρνετε τα έτοιμα φακελάκια και τα χτυπάτε με 1,5 λίτρα γάλα, και στο καπάκι την απλώνετε ομοιόμορφα πάνω απο τα μακαρόνια. Πασπαλίζετε την επιφάνια με το τυρί που σας έμεινε, και για 30 λεπτά το ψήνετε στο φούρνο σας σε μεσαία φωτιά.

Έτοιμο.

Καλή μου όρεξη.

Post Scriptum:

And to you Infidels (and you know who you are) "Eat my Crap"

Sunday, December 09, 2007

Best Wishes

Εύχομαι τα καλύτερα στον φίλο μου vpapanik, ο οποίος αύριο δίνει τις εξετάσεις τις ζωής του.

Αν και κατά τη γνώμη μου φίλε, τις εξετάσεις τις έχεις πάρει ήδη, και το αποτέλεσμα το βλέπεις κάθε μέρα δίπλα σου. Τώρα αν θεωρείς ότι πρέπει να τραβάς αυτά που τραβάς για χάρη μερικών σνομπ παππούδων με γραβάτα και ιδεολογία εκπαίδευσης προηγούμενου αιώνα, έχει καλώς. Αλλιώς δεν χρειάζεται να τους δείξεις τίποτα. Αυτά που ξέρεις τα κατέχεις, και αυτός που είσαι ΕΙΣΑΙ.

\m/


Post Scriptum:

και επειδή δεν ήθελες να είμαστε 'κει γύρω, η τιμωρία σου θα είναι να κάνεις ανάληψη πολλά φράγκα γιατί θα χρειαστούν..... (ξέρεις εσύ, χοχοοχο).

Call of Duty 4: Modern Warfare - Evaluation time

Επιτέλους έφτασε και για μένα η στιγμή για να τεστάρω αυτό το θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας. Αν και το πήρα πρώτος, κατάφερα μόλις σήμερα να το εγκαταστήσω και να παίξω μερικές πίστες ( δέχομαι θερμές ευχαριστίες από αυτούς που το έγραψα, και μιλάμε για άνω των 20 ατόμων, που τώρα το παίζουν και σνόμπ γιατί το έχουν τερματίσει κιόλας και γω ακόμα το αρχίζω).
Επί της ουσίας.

Το καλύτερο ή για να τονίσω την ανωτερότητα του σε σχέση με τον ανταγωνισμό, το καλυτερότερο (ακα the best of the best of the best of the best) game ever written!!!! Σενάριο όχι και τόσο πρωτότυπο (σαν να βλέπουμε ειδήσεις αμερικάνικες) αλλά η πλοκή και η εξέλιξη του σεναρίου σε αφήνουν άφωνο. Πρώτη φορά πιστεύω να γίνεται σε παιχνίδι αυτό, να τερματίζεται ένα κομμάτι του παιχνιδιού με τον φρικτό θάνατο σου, και προτού ακόμα αφήσεις την τελευταία σου πνοή να έχεις χαρακτηριστεί ήδη Killed in Action από τους ανωτέρους σου!!!

Γραφικά: Μου λείπουν τα λόγια. Από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ. Δεν κοκορεύομαι ότι έχω την 8800GTX, αλλά με τέρμα ανάλυση και με όλα τα details στο full, απλά μιλάμε για μια οπτική πανδαισία που στα όρια του μυαλού αντιστοιχίζετε με φαντασίωση. Την διαφορά επίσης κάνει και το Night Vision mode το οποίο χρειάζεται σε μερικές πίστες.

Ο ήχος: Απλά πανικός. Τατατατατατα και πάρτα στη μάπα, κατα ριπάς ή μη.

Gameplay: Τα γνωστά κουμπιά τον FPS με την προσθήκη μερικών ακόμα. Αρκετή splattεριά, αρκεί να έχετε αλλάξει στο setup την ρύθμιση για την εμφάνιση πτωμάτων, εγώ την έχω στο insane και πραγματικά είναι στα όρια. Αυτό που δεν μου άρεσε στο παιχνίδι είναι πως αν για κάποιο λόγο χαθείς, το platoon σου κάθεται χωρίς να σου δίνει ένα στοιχείο πως να προχωρήσεις, είναι sitting ducks κανονικά (προφανώς έτσι τους εκπαιδεύουν στην αμερική!!).

Σύνοψις:
"Κόλλημα".

Φιλική συμβουλή:
Αν δεν το έχετε παίξει, ήρθε ο καιρός σας, πάρτε το. Αν από την άλλη έχετε αυτό και κάποιο/α άλλα shooter παράλληλα, καλύτερα να τερματίσετε πρώτα ότι άλλο έχετε και μετά να το αρχίσετε, γιατί τα υπόλοιπα θα σας φανούν γελοία αν συμβεί το αντίθετο.

Special Thanks:
Eπίσης να ευχαριστήσω εκ των προτέρων τον φίλο Χρήστο "Battleground" ο οποίος γενναιόδωρα προσφέρθηκε να μας βρεί / παρέχει λύση για το multiplayer κομμάτι του game. \m/


Thursday, December 06, 2007

Επαναγνωριμία

Ladies and Gents,
σας επαναπαρουσιάζω τον Παντελή (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα δυο ποστ πιο κάτω ή εδώ), ο οποίος έκανε την εμφάνιση του στην παλιομαλακία blog.com, αλλά κατάφερα να τον πείσω αναίμακτα να έρθει στο blogspot (πρέπει να έχω και γαμώ την πειθώ, λες να κατέβω στην πολιτική?? καλή φάση).

Θα των βρείτε εδώ στο Dr. Shoe, (και γαμώ τα μπλογκονόματα λέμε, χοχοχοχο)

Saturday, December 01, 2007

Someones playing us

Το μεσημεράκι που πήγα για καφέ με τον Ave στην παραλία Περαίας, όλα έβαιναν καλώς, εκτός του καιρού, ο οποίος έδειχνε ότι δεν μας συμπαθεί ιδιαίτερα. Με άλλα λόγια βαρδάρης και κρύο ή αν θέλετε πιο καλλιτεχνικά, ο άγριος αέρας έριχνε μανιώδες κόκκους άμμου στα ωραία μας πρόσωπα. Το κομμάτι του καφέ παρακάμπτεται. Φεύγοντας, ο αέρας έχει δυναμώσει κι άλλο, αλλά οκ διάβολε Δεκέμβριο πιάσαμε. Και καθώς περπατούσαμε στην παραλία σκάει μπροστά μας μεσήλικη ημίγυμνη, με ύφος αρκετά τσατίλα να κατευθείνεται προς τη θάλασσα!! Έχει γούστο λέω. Και όπως θα δείτε παρακάτω η γκόμενα τα πέταξε και χύμηξε στην οργισμένη Θάλασσα!!! Βρε κάποιος έβαλε και παίζει παιχνίδια το μυαλό μας, βρε δε πάμε καλά.....