Ο Θείος μαγειρεύει.....part IV
Επειδή από χτες ήξερα ότι πάλι δεν θα έχει τίποτα τις προκοπής για φαγητό στο σπίτι, και μου τι δίνει αφάνταστα αυτό, να γυρνάς από τη δουλειά και να τρως πέτρες γιαχνί, είπα να κάνω το παστίτσιο που ήθελα να κάνω εδώ και ένα μήνα. Επίσης άλλος ένας σημαντικός λόγος ήταν το κάζο της παρέας την Παρασκευή που μας πέρασε.
Υλικά λοιπόν:
600γρ. μακαρόνια χονδρά
800γρ. κιμάς
250γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό (πράγμα που δεν έβαλα γιατί το κατέβασα τις προάλλες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (επίσης δεν έβαλα γιατί δεν μου αρέσει)
600γρ. ντομάτες όριμες ή 3 κουταλιές τοματοπελτέ
1 κομμάτι κανέλας
Αλάτι / πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
Μπεσαμέλ
800γρ. κιμάς
250γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό (πράγμα που δεν έβαλα γιατί το κατέβασα τις προάλλες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (επίσης δεν έβαλα γιατί δεν μου αρέσει)
600γρ. ντομάτες όριμες ή 3 κουταλιές τοματοπελτέ
1 κομμάτι κανέλας
Αλάτι / πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
Μπεσαμέλ
How to:
Μισοβράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, καίτε το μισό βούτυρο, σουρώνετε τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με το βούτυρο. Επίσης τα πασπαλίζετε με το μισό τυρί. Βάζετε τον κιμά με το υπόλοιπο βούτυρο να καβουρδιστεί (αν θέλετε εδώ μπαίνει το κρεμμύδι κανονικά και το κρασί). Μετά προσθέτετε τις ντομάτες / πελτέ (αν τελικά πάρετε την λύση του πελτέ το αραιώνετε σε 1 φλιτζάνι νερό), το αλατοπιπερόνετε, βάζετε και την κανέλα και το αφήνετε να σιγοβράζει ως ότου "πιει" όλο το ζουμί. Προσθέστε το υπόλοιπο τυρί.
Ταυτόχρονα ετοιμάζετε το ταψί βουτηρώνοντας το, στρώνετε μια στρώση μακαρόνια. Στρώνετε ομοιόμορφα τον κιμά και επάνω του ρίχνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τέλος φτιάχνετε την μπεσαμέλ, στην προκειμένη παίρνετε τα έτοιμα φακελάκια και τα χτυπάτε με 1,5 λίτρα γάλα, και στο καπάκι την απλώνετε ομοιόμορφα πάνω απο τα μακαρόνια. Πασπαλίζετε την επιφάνια με το τυρί που σας έμεινε, και για 30 λεπτά το ψήνετε στο φούρνο σας σε μεσαία φωτιά.
Έτοιμο.
Καλή μου όρεξη.
Post Scriptum:
And to you Infidels (and you know who you are) "Eat my Crap"
10 comments:
που να δεις τι καζο εχεις να παθεις οταν βρεθουμε αυτη την εβδομαδα παλιο λινατσα που κανεις και φαγητα που μ αρεσουν.εγω ενα πραγμα αναρωτιεμαι.πως εξακολουθεις και εισαι ακομα ελευθερος μιας και πληρεις ολα οσα ζηταει μια γυναικα σε ενανα αντρα.εισαι λουγκρα.μαγειρευεις απιστευτα.εχεις μουστακι(ξερεις γιατι....σλουρπ).εισαι δουλευταρης.και τελος το blogspot σου αναφερεται σε ολα τα φυλα.αμφι,μπαι και στρειτ.
κοριτσια ακουτε:οθειος περιμενει προτασεις γαμου.οσες πιστες προσελθετε.αντε θειο και χαρεμι του χρονου
ΘείΑ, γκούχου γκούχου, Θείε ήθελα να πω...Εξαιρετική η δημιουργία σου...Εύγε! Όσο μαγείρευες άκουγες Madonna? :D
σε λίγο θα κόψεις και το μουστάκι!
Πω ρε θείο... τα σάλια μου! σαν τον Σιλβέστρο όταν έβλεπε τον Τουίτι κάνω!
υ.γ. Σε πόσο χρόνο εξαφανιζόλ?
ola kala kai mprabo alla exw mia aporeia, ta pasaleimena me vouthro daxtyla htan gia na veltiwsoun thn ais8hsh???? einai pio ygeihno apo thn vazelinh????
@ave: einai eley8eros giati olo ayto to tapsi to e3afanhse monos tou!!!
@ Ave: \m/ ΧΞΣ \m/
@ Likas: thanks. Ακουγα το Fire up the Oven απο Skullhead
@ Tool: θα το κόψω, και θα δείχνω πιο καζανόβας από ότι είμαι τώρα (καθώς λέει ο Ave)
@ L&P: Grand 3 Day Feast
@ OTP: το φυσικό προιόν γλυστρά καλύτερα
Θα μας μαγειρέψεις μια λιχουδιά για να συνοδεύσουμε τις Kozels μας την επόμενη φορά ; Τα υλικά δικά μου.
Το κατάστημα διαθέτει και κάβα η με Heineken και Amstel την βγάζεις;
Καλή φαίνεται η περιγραφή της συνταγής σου θείο αλλά αν δεν φέρεις να δοκιμάσουμε ως γευσιγνώστες τι να σχολιάσουμε. Πάντως καλή προσπάθεια keep cooking dr.shoe
@ Papanik: είπαμε @@ καλαβρέζικα
@ Νικολας: ότι θες αγόρι μου
@ Δρ.Παπούτση: είδες που μπήκα χτές και βρήκα τι είχες μαγειρέψει (δηλ. τα goodys!!)
Post a Comment