Saturday, December 22, 2007

LyricsFinder11 (πως λέμε up to 11)


είπα να σταματήσω να το παίζω κακός, μετά από απειλές που δέχτηκα από τον Mastermind και δημιουργό του LyricsFinder11 (σε έχω πάντως), και να πω και γω μια καλή κουβέντα για το προγραμματάκι αυτό.

Στο σωτήριο έτος 2008 (δε θα κάνω σκόντο για μερικές μερούλες) δεν πιστεύω να υπάρχει ακόμα κάποιος που να έχει υπολογιστή και να μη ξέρει τη είναι τα mp3. To LyricsFinder11, είναι ένα μικρό προγραμματάκι το οποίο μπορούμε να δουλέψουμε παράλληλα με τον mp3 player (αυτή την στιγμή υποστηρίζεται μόνο το winamp) και να αναζητήσουμε τους στίχους για τα τραγούδια που ακούμε στον υπολογιστή, και πάντα θέλαμε να ξέρουμε τι σκατά λέει το τραγούδι. Εύκολο θα μου πείτε, το πρόγραμμα διαβάζει το id tag, και βρίσκει το κομμάτι από κάποια βάση. Ναι, αλλά το clue του θέματος είναι ότι το πρόγραμμα μπορεί να βρει και στίχους από τραγούδια χωρίς id tag, π.χ. track0311, track01-artist κλπ.

Προσωπικά μετά από την περίοδο evaluation που έκανα, βρήκα και το εξής χρήσιμο προτέρημα. Αφού βρεθεί το αντίστοιχο αρχείο στίχων από ένα τραγούδι τύπου track... υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης του id tag απευθείας στο Mp3, πέρα της αποθήκευσης των στίχων σε αρχείο, πράγμα που με βοήθησε να αναγνωρίσω πάρα πολλά mp3 τα οποία τα είχα για χρόνια σε ένα χύμα κατάλογο.

Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε/έχετε και εσείς, α και ξέχασα είναι freeware

Παράρτημα:

Download: Από εδώ ή εδώ ή εδώ
Instruxons: Προτείνω αυτές εδώ

5 comments:

rockordie said...

Θα δακρύσω...σε ευχαριστώ πολύ.

P.S: Είναι Σάββατο βράδυ, 00:50,έχω ανακαλύψει ένα bug στο πρόγραμμα (δεν αναγνωρίζει τα αρχεία/φακέλους που έχουν περίεργους χαρακτήρες πχ αυτό που βγαίνει με Alt+0237) και προσπαθώ να το λύσω...για να μην νομίζετε ότι κάθομαι και τα ξύνω δηλαδή.

Xa said...

Μαζί με το θείο εγκατέστησα το προγραμματακι και δήλωσε προθυμος να μου κάνει μια μικρή επίδειξη λειτουργίας του. Τζίφος, δεν έτρεξε, αντίθετα το pc (IBM T21) έβγαλε τη γνωστή (φιλική προς το χρήστη) μπλε οθόνη. Δεν ξέρω αν όντως φταίει το προγραμματάκι αλλά ο φορητός μου φαινόταν να καταρέει έωσότου το απεγκατέστησα. Πολύ πιθανόν να φταίει ο φορητός μου που είναι μουσειακός πλέον. Μέχρι την αγορά νέου θα ακούω μουσικη χωρίς lyrics. Αυτά έχει η ζωή.

toolman said...

σε μένα τις περισσότερες φορές δεν έβγαζε τίποτα! τι διάολο?! μόνο για κωλομεταλλιές είναι ρε;

vpapanik said...

Οι non-metallers μπορούν να πάρουν τα 11 τους (στο δυαδικό). Hailz στον προγραμματιστή :)

snikolas said...

τι είναι το mp3?