Monday, August 17, 2009

The Wacken Diary (part I)

\m/ This is Metal Motherfuckers \m/

αλλά ας πάρω τα πράγματα από την αρχή. Για όσους δεν γνωρίζουν, αλλά θα μάθουν από το παρακάτω οδοιπορικό, εγώ και ο μεταλαδελφός Ave επισκεφθήκαμε την μαμα πατρίδα Γερμανία και το περίφημο Wacken Open Air Festival (aka WOA) το οποίο είχε και την 20η επέτειο από την θέσπιση του. Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα, η οποία γρήγορα υλοποιήθηκε σε πράξη.
Flashback.
Καλοκαίρι 2008. Σπαταλώντας τον χρόνο και το πολύτιμο χρήμα μας σε ανούσιες εξόδους και ανούσια ακριβά μαγαζιά/ξενοδοχεία για την καλοκαιρινή άδεια, είπαμε πως τον επόμενο χρόνο κάτι πρέπει να αλλάξει, να βγάλουμε γούστα ρε αδερφέ, και έτσι έπεσε επι τάπητος η ιδέα το να πάμε στο εξωτερικό το 2009 (μια ιδέα που είναι πιο παλιά βέβαια και είχε ως εναλλακτική το Octoberfest, αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε, whatever). Έτσι άρχισα να ψηλοσχεδιάζω όλο το concept.

Οκτώβριος 2008. Παρουσίασα το πλάνο, και μετά από μερικές μπύρες είπαμε ok, η περιπέτεια μπορεί να αρχίσει. Την επόμενη κιόλας μέρα είχα κλείσει τα εισιτήρια για το WOA. Τρελή χαρά έως ηδονή. Δυο εβδομάδες μετά, και μετά από αρκετό ψάξιμο έκλεισα και τα αεροπορικά και το ξενοδοχείο. Αυτό ήταν. Ready to Rock, πανέτοιμοι σχεδόν 320 ημέρες πριν το festival με τα διαδικαστικά. Αυτό που έμενε ήταν να περάσει ο χρόνος για να έρθει η περίοδος των αδειών μας και να την κάνουμε για τον Metal Παράδεισο.

Ο χρόνος κύλησε. Το καλοκαίρι έγινε φθινόπωρο, το φθινόπωρο χειμώνας, ο χειμώνας άνοιξη και η άνοιξη έγινε καλοκαίρι ξανά και η περίοδος των αδειών είχε φτάσει. Now, It was Wacken or Bust.



....to be continued

No comments: